Pascha

Ruský sváteční recept připravovaný během pravoslavných Velikonoc.


3.712x
30 min
Podobné recepty

Postup přípravy

Čerstvý tvaroh rozetřeme s máslem a cukrem. Druhou polovinu polovinu cukru utřeme se žloutky a směs nakonec také přidáme k tvarohu a společně důkladně promícháme.

Do základní hmoty dále přidáme citronovou kůru a vanilkový cukr. Ve šlehači ušleháme smetanu, kterou opatrně vmícháme do tvarohové hmoty. Na samotný závěr přisypeme kandované ovoce.

Pascha se připravuje v tradiční dřevěné formě, která svým tvarem připomíná čtyřboký komolý jehlan. Pokud takovou formu nemáme, můžeme použít běžnou dortovou formu na nepečené dorty.

Formu vyložíme plátnem, napěchujeme do ní tvarohovou hmotu, rohy plátna přehneme a směs ve formě zatížíme, aby se dobře slisovala a vytvarovala. Paschu dáme chladit na 2 až 3 dny do chladničky.

Před podáváním můžeme paschu ozdobit kandovaným ovocem, přelít tenkou vrstvou želatiny nebo ovocnou sladkou omáčkou.

Foto: Shutterstock.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pascha

Zpět na recept