Pascha

Ruský sváteční recept připravovaný během pravoslavných Velikonoc.


3.712x
30 min

Ingredience

400 gcukr
400 gmáslo
3 ksžloutek
1 kscitron
1 balenívanilkový cukr
400 mlsmetana ke šlehání
100 gkandované ovoce
800 gnízkotučný tvaroh

na ozdobu

želatina
kandované ovoce

Postup přípravy

Čerstvý tvaroh rozetřeme s máslem a cukrem. Druhou polovinu polovinu cukru utřeme se žloutky a směs nakonec také přidáme k tvarohu a společně důkladně promícháme. Do základní hmoty dále přidáme citronovou kůru a vanilkový cukr. Ve šlehači ušleháme smetanu, kterou opatrně vmícháme do tvarohové hmoty. Na samotný závěr přisypeme kandované ovoce. Pascha se připravuje v tradiční dřevěné formě, která svým tvarem připomíná čtyřboký komolý jehlan. Pokud takovou formu nemáme, můžeme použít běžnou dortovou formu na nepečené dorty. Formu vyložíme plátnem, napěchujeme do ní tvarohovou hmotu, rohy plátna přehneme a směs ve formě zatížíme, aby se dobře slisovala a vytvarovala. Paschu dáme chladit na 2 až 3 dny do chladničky. Před podáváním můžeme paschu ozdobit kandovaným ovocem, přelít tenkou vrstvou želatiny nebo ovocnou sladkou omáčkou. Foto: Shutterstock.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pascha

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ruská
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena