Vaření.czReceptyPařížský zapečený květák

Pařížský zapečený květák

Neobvyklá příprava květáku.


5.04x
60 min

Ingredience

sůl
60 gmáslo
1 ksžloutek
0.3 lmléko
150 gementál
3 lžícehladká mouka
100 guzené maso
mletý černý pepř
1 ksvětší květák

Postup přípravy

Květák omyjeme a vcelku uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Květák scedíme a necháme okapat. Květák vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Polovinu sýra jako uzené maso nakrájíme na hranolky a prošpikujeme květák. Z másla, mouky a mléka umícháme bešamel. Osolíme, opepříme a přidáme druhou polovinu nastrouhaného sýra. Povaříme, dokud se sýr nerozpustí, a pro zjemnění přidáme žloutek. Prošpikovaný květák, polijeme bešamelem, ještě posypeme sýrem a zapečeme. Pařížský zapečený květák podáváme s vařeným bramborem.
user-icon

autor friďa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pařížský zapečený květák

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena