Pařížský zapečený květák

Neobvyklá příprava květáku.


5.04x
60 min

Postup přípravy

Květák omyjeme a vcelku uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Květák scedíme a necháme okapat.

Květák vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Polovinu sýra jako uzené maso nakrájíme na hranolky a prošpikujeme květák.

Z másla, mouky a mléka umícháme bešamel. Osolíme, opepříme a přidáme druhou polovinu nastrouhaného sýra. Povaříme, dokud se sýr nerozpustí, a pro zjemnění přidáme žloutek.

Prošpikovaný květák, polijeme bešamelem, ještě posypeme sýrem a zapečeme.

Pařížský zapečený květák podáváme s vařeným bramborem.
user-icon

autor friďa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pařížský zapečený květák

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská