Snadný recept na delikátní čokoládový zákusek k odpolední kávě.
Hodnocení
4.6
/ 5 (21x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Těsto
Vejce5 ks
Kakao2-3 lžíce
Cukr krupice200 g
Kypřicí prášek do pečiva1/2 balíčku
Výběrová polohrubá mouka180 g
Na ozdobu
Čokoláda
Krém
Čokoláda na vaření3 ks
Smetana ke šlehání3 kelímky
Ztužovač šlehačky2 balíčky
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Postup přípravy
Den před přípravou zákusku si uvaříme krém. Uvaříme 3 smetany ke šlehání společně s 3 čokoládami na vaření. Povaříme asi 5 minut, potom necháme směs vychladnout a uložíme na 24 hodin do chladničky.
Druhý den přidáme do směsi 2 ztužovače šlehačky a pořádně vyšleháme.
Na korpus vyšleháme 5 vajec společně s cukrem krupice do pěny a pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva a kakaem.
Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Korpus na pařížský zákusek pečeme v troubě předem vyhřáté na 200 °C.
Na vychladlý korpus navrstvíme čokoládový krém a zákusek ozdobíme čokoládou.
Pařížský zákusek podáváme jako lahodný moučník k různým příležitostem.