Pařížské řezy

Lahodné nadýchané cukroví, které je připraveno jen ze tří surovin. A hlavní roli zde hrají ořechy.


2.91393x
30 min

Postup přípravy

Z cukru a bílků ušleháme tuhý sníh a jednu třetinu si odložíme stranou. Do zbylých dvou třetin sněhu opatrně vmícháme ořechy. Ze vzniklého těsta vyválíme na pocukrovaném vále plát (asi 1/2 cm vysoký), potřeme jej zbytkem sněhu. Nožem namočeným v horkém vodě nakrájíme tyčinky (velikost záleží na vás), které přenesete na plech s pečícím papírem a pečeme je v mírně vyhřáté troubě, až sníh začne růžovět, ale pozor velmi malinko, aby jste nepřepálili ořechy. Teplota pečení je nejlepší kolem 120 st., maximálně 150 st. Je lepší nechat řezy odležet.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pařížské řezy

Zpět na recept