Vánoční cukroví, které je sice není zrovna pro anorektičky, ale chutná výborně.
Hodnocení
3.0
/ 5 (909x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
Ostatní
Cukr250 g
Máslo230 g
Rum4 cl
Kakao30 g
Tatranka6 ks
Oříšky lískové100 g
Postup přípravy
Utřeme máslo a cukr. Přidáme polovinu oříšků, rum a kakao. Do této směsi vmícháme rozdrcené tatranky (možno drtit válečkem). Hmotu řádně propracujeme a tvarujeme kuličky, které obalujeme v polovině lískových oříšků. Necháme ztuhnout v ledničce.
Sníh do kremrolí
5/bílků
250g/jemného krystalového cukru
- do vodní lázně postavíme ušleháné bílky s cukrem a zahříváme při stálém šlehání do zhoustnutí. Po vyjmutí z páry šleháme do vychladnutí
------------------
Jedno z lístových těst rozválíme, rádylkem nebo ostrým nožem rozřežeme na pruhy asi 2 - 3cm silné a natáčíme na kremrolové trubičky. Dáme péci do hodně teplé trouby a po upečení ještě vlahé sundáme. Po vychladnutí plníme sněhem a sypeme práškovým cukrem.