Pařížská pizza

Recept na pizzu z kynutého a listového těsta.


5.07x
120 min

Ingredience

1 lžičkacukr
10 gsůl
120 mlvoda
12 gdroždí
3 lžíceolivový olej
1 balíčeklistové těsto

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

oregano
olivový olej

náplň

250 gmozzarella
100 gvařená šunka
1 konzervaloupaná rajčata

těsto

250 ghladká mouka

Postup přípravy

Nejprve si připravíme klasický kvásek. Hotový kvásek přidáme do mouky se solí, olejem a vlažnou vodou. Hnětením vytvoříme bochník, který necháme kynout asi 90 minut.

Těsto rukama natáhneme na plech vyložený navlhčeným pečicím papírem. Posypeme ho oloupanými rajčaty rozmačkanými vidličkou. Přidáme nastrouhanou nebo nakrájenou mozzarellu a nakonec šunku nakrájenou na kostičky a oregano. Osolíme a opepříme podle chuti.

Rozbalíme listové těsto a pizzu na plechu jím dobře přikryjeme. Dbáme na to, aby byly dobře přikryté strany. Pařížskou pizzu pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 25 minut dozlatova.

Pařížskou pizzu podáváme ihned ještě teplou.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pařížská pizza

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena