Pardubický plněný špíz

Špízy z plněného vepřového masa, slaniny a cibule.


4.49x
0

Ingredience

150 ganglická slanina
500 gvepřová kýta
1 ksvelká červená cibule

na potření

2 lžíceolej

podle chuti

sůl
mletý pepř
muškátový květ

náplň

1 ksvejce
kapary
0.5 dlsmetana ke šlehání
120 gmleté vepřové maso

marináda

1-2 lžíceostrý kečup

podle potřeby

olej na pečení

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na 16 malých tenkých plátků. Jemně je naklepeme a okořeníme solí, pepřem i muškátovým květem. Jemně umleté vepřové maso smícháme s kapary, vejcem i smetanou a dobře promícháme. Náplní potřeme plátky masa a svineme do závitků. Závitky napichujeme střídavě s anglickou slaninou a cibulí na špízy. Špízy potřeme olejem a necháme v chladničce asi hodinu odležet. Rozehřejeme olej a špízy ze všech stran opečeme. Do výpeku přidáme ohřát kečup. Pardubický plněný špíz podáváme s opečeným bramborem a přeléváme kečupem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pardubický plněný špíz

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena