Paprikové kuře po uhersku

Kousky kuřete dušeného v zeleninové omáčce s vínem a uherským salámem. Jako příloha je nejlepší rýže s kukuřicí.


3.0566x
90 min

Postup přípravy

Kuře rozčtvrtíme, smícháme mouku s paprikou, solí a pepřem a kuře v této směsi obalíme. V kastrolu na oleji maso ze všech stran opečeme, potom vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme v teple. Cibuli a česnek jemně posekáme, papriky (nejlépe barevné) nakrájíme na nudličky, rajčata na kostičky a salám také, vše opečeme na vypečeném tuku a zalijeme červeným vínem. Přidáme kuře a dusíme pod pokličkou asi 45 minut. Do šťávy vmícháme kysanou smetanu a 5 minut prohřejeme, ale nevaříme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Paprikové kuře po uhersku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.