Pappardelle s houbami a estragonem

Dlouhé široké nudle ve smetanovo-houbové omáčce, která je provoněná česnekem. Recept na hlavní chod, který je rychlý na přípravu a chuťově výborný.


2.62074x
30 min

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na plátky či kousky. Česnek oloupeme a utřeme s trochou soli.

Na oleji orestujeme houby s utřeným česnekem, můžeme přidat i kousek másla pro zjemnění. Přidáme vermut, smetanu, estragon a krátce podusíme. Smetanovo-houbovou omáčku ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Kdo chce, může omáčku doplnit kousky opečeného kuřecího masa, ale základní recept je v tomto případě vegetariánský.

Mezitím si uvaříme těstoviny, scedíme je a ihned promícháme s houbovou omáčkou.

Pappardelle s houbami a estragonem si můžeme obohatit také oblíbeným strouhaným sýrem, ideálně parmazánem.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pappardelle s houbami a estragonem

Zpět na recept