Papazjanija

Vrstvy okořeněné zeleniny a hovězího masa zalité rajčatovým protlakem.


2.91013x
160 min

Postup přípravy

Maso nakrájíme na 8 kousků, zeleninu očistíme a nakrájíme na silnější plátky, cibuli na kolečka, česnek rozdělíme na stroužky, ale necháme vcelku. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.

Veškerou připravenou zeleninu smícháme, osolíme, opepříme, opaprikujeme, přidáme nať a bobkový list.

Do hliněného hrnce skládáme vrstvu zeleniny, vrstvu masa. Smícháme ocet s vodou, protlakem, moukou a vínem a přelijeme přes maso a zeleninu. Pak hrnec dobře povážeme namočeným pergamenovým papírem a vaříme při 180 °C v troubě zvolna asi 3 hodiny.

Papazjaniju ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Papazjanija

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Jugoslávská