Papazjanija

Vrstvy okořeněné zeleniny a hovězího masa zalité rajčatovým protlakem.


2.91013x
160 min

Ingredience

1 paličkačesnek
sůl
1 lžíceocet
1 svazečekpetrželka
600 gbrambory
2 kscibule
1 lžícemouka
0.5 ksceler
1.25 lvoda
2 ksmrkev
1 kspetržel
80 grajčatový protlak
2 ksfeferonka
1 kspastinák
1 ksbobkový list
1 dlbílé víno
1 kghovězí přední
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme na 8 kousků, zeleninu očistíme a nakrájíme na silnější plátky, cibuli na kolečka, česnek rozdělíme na stroužky, ale necháme vcelku. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Veškerou připravenou zeleninu smícháme, osolíme, opepříme, opaprikujeme, přidáme nať a bobkový list. Do hliněného hrnce skládáme vrstvu zeleniny, vrstvu masa. Smícháme ocet s vodou, protlakem, moukou a vínem a přelijeme přes maso a zeleninu. Pak hrnec dobře povážeme namočeným pergamenovým papírem a vaříme při 180 °C v troubě zvolna asi 3 hodiny. Papazjaniju ihned podáváme.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Papazjanija

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena