Papájová omáčka

Rychlá, jednoduchá a exotická omáčka, která se hodí ke smažené zelenině, ale i k masu.


3.0693x
20 min

Postup přípravy

Šalotku oloupeme, polovinu nakrájíme na kostičky, zbytek rozmixujeme. Papáju očistíme a větší část také rozmixujeme na pyré, zbytek papáji nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, zbavíme nečistot a nakrájíme na drobounké kostičky. Pažitku nasekáme nadrobno.

Feferonku nakrájíme na kolečka a společně s nakrájenou šalotkou a paprikami opečeme na oleji. Vmícháme papájové pyré, rozmixovanou šalotku, pažitku, přidáme oba octy, osladíme, osolíme a opepříme. Papájovou omáčku pečlivě promícháme a můžeme podávat.

Papájovou omáčku podáváme jako netradiční doplněk k zelenině, ale i k masovým pokrmům.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Papájová omáčka

Zpět na recept