Panýr - indický sýr

Recept na domácí sýr z mléka a citronové šťávy.


3.97x
15 min

Postup přípravy

Mléko nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Jakmile se začne mléko vařit, přidáváme pomalu citronovou šťávu, až se začne oddělovat hmota od žluté tekutiny (syrovátky). Následně směs přecedíme přes nějaké plátno.

Syrovátku si můžeme dát bokem a vypít.

Hmotu zabalíme do plátna a něčím zatížíme, nebo pověsíme tak, aby zbytek syrovátky vytekl. Panýr necháme takto zabalený nejlépe přes noc.

Panýr můžeme použít na přípravu salátů, na přípravu dalších pokrmů a také jen tak na chuť.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Panýr - indický sýr

Zpět na recept