Panissa

Recept na proslulou italskou cizrnovou kaši.


4.03x
90 min

Ingredience

1 lvoda
1 lžíceolivový olej
250 gcizrnová mouka

podle chuti

sůl
mletý pepř

na ozdobu

cibule nebo pórek

Postup přípravy

V hrnci přivedeme k varu vodu. Mouku prosejeme. Za stálého míchání postupně vsypeme cizrnovou mouku. Hmotu osolíme a směs prolisujeme přes síto do druhého hrnce a při mírné teplotě kaši pomalu vaříme asi hodinu. Panissa je hotová, když se přestane lepit na kastrol. Kaši ještě podle chuti osolíme a případně i opepříme. Panissu servírujeme na talíře, pokapeme olivovým olejem a posypeme restovanou cibulí nebo čerstvým pórkem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Panissa

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena