Pangasius ze Švédska

Jeden z mnoha receptů na pangase.


4.824x
45 min
9×

Ingredience

10 ksbrambory
1 kspórek
3 ksmrkev
1 kgpangasius

podle chuti

sůl
máslo
kmín
mletý černý pepř
koření na ryby

zálivka

1 svazečekpažitka
2-3 kelímkyzakysaná smetana
200 gtvrdý sýr

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Brambory a pórek nakrájíme na kolečka, mrkev nastrouháme. Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem. Pekáč vymažeme máslem a naskládáme na dno kolečka brambor. Osolíme je a okmínujeme. Na brambory rozložíme připravenou směs. Pangase osolíme, posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme do pekáče. Pangase ze Švédska dáme zapéct do trouby na 15 minut při 200 °C. Mezitím si připravíme omáčku ze 2 zakysaných smetan, kopru a pažitky nebo jiných bylinek. Přidáme trochu soli a pepře. Nastrouháme si sýr. Po 15 minutách navršíme na rybu bylinkovou smetanu a zasypeme sýrem. Ztlumíme teplotu na 175 °C a pečeme zhruba hodinu. Pangase ze Švédska ihned podáváme.
user-icon

autor Háňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pangasius ze Švédska

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Švédská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena