Pangasius zapečený po řecku

Velmi dobrá úprava ryby pangasius.


4.276x
45 min
21×

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 ksvejce
4 lžícevoda
1 lžičkavegeta
1 kelímekkysaná smetana
10 dkganglická slanina
4 lžičkycitronová šťáva
4 lžičkykoření na ryby
4 kspangasius rybí filety

Postup přípravy

Pangasiuse omyjeme, osušíme a posypeme rybím kořením s obou stran. Pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.

Mezitím si zapékací misku vyložíme plátky anglické slaniny. Nebo můžeme použít i uzený bůček nakrájený na slabé plátky. Kysanou smetanu v misce zředíme troškou vody a ochutíme lžičkou vegety. Zamícháme do ní vejce a rozmačkaný česnek.

Pangase položíme do pekáčku, zalijeme zálivkou z kysané smetany a dáme na do rozpálené trouby zapéct dozlatova. Pangase zapékáme asi 25 - 30 minut.

Pangasiuse zapečeného po řecku podáváme s vařenými brambory nebo kaší.
user-icon

autor EJA


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pangasius zapečený po řecku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Řecká