Pálivý smažený sýr

Smažený sýr trochu jinak - pikantněji. Recept obsahuje i pálivou přílohu.


4.214x
45 min

Postup přípravy

Smažený sýr necháme do doby, než jej začneme obalovat, v lednici, aby byl dokonale vychlazený, zejména sýr s bílou plísní, bude se s ním lépe pracovat. Připravíme si hladkou mouku, rozšlehaná vejce s trochou soli, na talířek dáme několik lžic pálivé světlé hořčice a do misky strouhanku.

Eidam vcelku nakrájíme na větší a hrubší kostky, sýr s bílou plísní na čtvrtky tak, abychom vytvořili 4 trojúhelníčky. Eidam nejprve obalíme v hladké mouce, namočíme po dvou až čtyřech stranách v hořčici, poté dáme do strouhanky. Celou kostku namočíme ve vajíčku, znovu do strouhanky. Postup vejce - strouhanka můžeme ještě jednou opakovat, abychom měli jistotu, že se nám sýr nerozteče. Sýr s bílou plísní namočíme na rozříznutých stranách v mouce, poté v hořčici, opět jen po stranách namočíme ve vajíčku, poté ve strouhance, Postup opakujeme, ale přidáme i oblou stranu. Zůstanou nám bílé vršky.

Než začneme sýr smažit, dáme si do trouby péct přílohu. Plech vymažeme olejem, rozpálíme ve vyhřáté troubě a na horký plech vhodíme mražené hranolky. Pečeme asi 20 - 30 minut, během pečení posypeme mletou pálivou paprikou. Hranolky solíme až na talíři, aby nezměkly.

V hlubší pánvi rozpálíme olej a kousky sýra osmažíme ze všech stran dozlatova.

Hranolky i pálivý smažený sýr bychom měli mít hotové zároveň. Podáváme ihned a servírujeme na předehřátých talířích s dresinkem podle chuti. K pálivému smaženému sýru se hodí krémovější dresink s chuťově výrazným kořením.

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pálivý smažený sýr

Zpět na recept