Zbylo vám hovězí maso z polévky? Zkuste si z něj připravit k večeři slaný palačinkový dortík.
Hodnocení
4.6
/ 5 (15x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
Podle potřeby
Olej
Vývar
Máslo na vymazání formy
Podle chuti
Sůl
Kari koření
Mletý černý pepř
Těsto
Vejce2 ks
Mléko1/2 l
Hladká mouka 200 g
Náplň
Cibule3 ks
Vařené hovězí400 g
Ostatní
Masox1 kostka
Hladká mouka 1 lžička
Strouhaný sýr150 g
Postup přípravy
Z mouky, vajec a mléka připravíme těstíčko, ze kterého upečeme 10 kusů palačinek o průměru velikosti kulaté zapékací mísy.
Cibuli oloupeme a vložíme do vroucí vody s masovou kostkou. Uvaříme doměkka a necháme okapat.
Připravíme si náplň. Studené vařené hovězí maso umeleme spolu s cibulí na jemno. Osolíme a ochutíme kořením. Potom ho na oleji orestujeme, zaprášíme moukou a podle potřeby zředíme vývarem tak, aby vznikla hustá kaše.
Zapékací mísu vytřeme máslem.
Každou palačinku mažeme masovou náplní a vršíme do mísy na sebe. Končíme nenamazanou palačinkou.
Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme do něho naplněnou mísu a přikryjeme pokličkou. Zvolna vaříme asi 30 minut.
Mezitím si jemně nastrouháme tvrdý sýr. Prochladlý palačinkový dortík vyklopíme na velký talíř a hustě posypeme sýrem. Krátce zapečeme v mikrovlnné troubě.
Jakmile se pokrm dostatečně prohřeje a sýr se rozpustí, ihned podáváme. Vhodnou přílohou k masovému palačinkovému dortu je čerstvá zelenina.