Pajšlová omáčka

Skvělý recept na pokrm z vepřových vnitřností.


3.817x
90 min
1×

Ingredience

1 kscibule
1 ksvepřový jazyk
500 gvepřová játra
1-2 kelímkysmetana (12%)
1 ksvepřové srdce
200 gvepřové plíce

podle potřeby

olej
mouka

podle chuti

sůl
ocet
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřové vnitřnosti omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší části. Větší cibuli nakrájíme nadrobno.

Cibuli vsypeme do hrnce s rozpáleným olejem. Vnitřnosti zprudka osmahneme a zalijeme vodou. Vaříme doměkka a mezitím sestavíme mlýnek na maso.

Jakmile jsou vnitřnosti uvařeny, vyjmeme je z hrnce, pomeleme a poté opět vrátíme do hrnce. Vytvoříme jíšku, ale místo vody mouku smícháme se smetanou a omáčku zahustíme. Nakonec pajšlovou omáčku dochutíme solí, pepřem a octem.

Pajšlovou omáčku podáváme s houskovým či kynutým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pajšlová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena