Pajda řezy

Skvělé piškotové těsto s krémem a čokoládovou polevou.


4.5105x
90 min
3×

Ingredience

těsto

4 lžíceolej
4 ksvejce
160 gcukr krupice
160 gpolohrubá mouka

krém

1 lmléko
6 lžiccukr krupice
3 kelímkyzakysaná smetana
3 balíčkyvanilkový pudinkový prášek

poleva

1 ksčokoláda na vaření

na ozdobu

1 ksbílá čokoláda

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Oddělíme 4 bílky od žloutků. Z bílků si vytvoříme sníh, přidáme cukr a vyšleháme z nich cukrovou pěnu. Do žloutků přidáme 4 lžíce oleje a vmícháme do pěny. Nakonec opatrně vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy. Dáme na 20 minut do předehřáté trouby péct na 150 °C. Z 1 litru mléka, 6 lžic cukru a 3 pudinkových prášků uvaříme hustou hmotu. Do této hmoty všleháme všechny kelímky zakysané smetany. Takto připravený krém natřeme na těsto a dáme vychladit do lednice alespoň na hodinu. Nakonec potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhanou bílou čokoládou. Pajda řezy můžeme ozdobit dle vlastní fantazie. Opět dáme vychladit. Nakrájené pajda řezy podáváme třeba ke kávě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pajda řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena