Oyako donburi

Kuřecí maso dušené v omáčce a zalité vajíčkem na misce rýže. Recept japonské kuchyně.


4.25x
30 min

Ingredience

2 ksvejce
1 hrnekvoda
1 ksvelká cibule
300 gkuřecí prsa
2 lžícesójová omáčka
1 ksjarní cibulka
0.5 hrnkuzelený hrášek
2 lžícemirin
japonský pepř sanšo

příloha

2 hrnkyvoda
1 hrnekrýže

na ozdobu

1 kspórek
1 ksnať jarní cibulky

Postup přípravy

Rýži si uvaříme doměkka (nehodí se rýže parboiled). V pánvi rozmícháme vodu se sójovou omáčkou a mirinem a opepříme. Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kolečka, mladou cibuli na plátky. Vše vložíme do omáčky včetně mraženého hrášku nebo kukuřice a vaříme, až maso změkne. Pak rozdělíme na dva díly, každý díl zalijeme jedním vajíčkem a necháme srazit. Zbylým vývarem trochu podlijeme rýži a vytvořenou omeletu posadíme na misku s rýží. Oyako donburi takto podáváme. Na dochucení oyako donburi použijeme japonský pepř sanšo a najemno nakrájený pórek nebo nať s cibulky.
user-icon

autor Ishii


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Oyako donburi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Japonská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena