Oyako donburi

Kuřecí maso dušené v omáčce a zalité vajíčkem na misce rýže. Recept japonské kuchyně.


4.25x
30 min

Postup přípravy

Rýži si uvaříme doměkka (nehodí se rýže parboiled).

V pánvi rozmícháme vodu se sójovou omáčkou a mirinem a opepříme. Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kolečka, mladou cibuli na plátky. Vše vložíme do omáčky včetně mraženého hrášku nebo kukuřice a vaříme, až maso změkne. Pak rozdělíme na dva díly, každý díl zalijeme jedním vajíčkem a necháme srazit.

Zbylým vývarem trochu podlijeme rýži a vytvořenou omeletu posadíme na misku s rýží. Oyako donburi takto podáváme. Na dochucení oyako donburi použijeme japonský pepř sanšo a najemno nakrájený pórek nebo nať s cibulky.
user-icon

autor Ishii


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Oyako donburi

Zpět na recept