Sušené datle spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Poté je vhodíme do misky a zalijeme rumem. Necháme stát asi hodinu, aby datle nasákly rumovou příchuť.
Rozkrájíme je podélně na půlky a rum slijeme.
Během marinování si připravíme ostatní ovoce. Ananas zbavíme tvrdé slupky a nakrájíme na nudličky. Mango oloupeme a nakrájíme na kostičky. Granátové jablko rozpůlíme a zrníčka vydlabeme. Dáváme pozor, abychom mezi zrníčky nenechali bílou dužninu.
Ovoce v míse promícháme, přidáme půlky datlí a zasypeme mletou skořicí. Podle chuti přelijeme lžící rumu. Pokud chceme ovocný zimní salát sladší, doplníme o trochu tekutého medu. Ovocný salát dobře promícháme a rozdělíme do mističek.
Uvedené množství je na 2 porce salátu.