Ovocný zákusek

Zákusek vhodný i k oslavám.


4.428x
60 min
2×

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, nejlépe ručním elektrickým šlehačem. Pak za stálého šlehání přikapáváme olej, potom teplou vodu. Ušlehanou hmotu promícháme s moukou, kterou jsme promísili s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 minut.

Upečené těsto necháme vychladnout a zatím si připravíme krém: Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem a žloutkem do pěny.

Vychladlé těsto potřeme máslovým krémem a ozdobíme ostružinami a pokrájenými kompotovými broskvemi. Šťávu z kompotu slijeme a použijeme na přípravu pudinku.

Potřené a ovocem ozdobené těsto polijeme pudinkovou želatinou.

„Falešnou želatinu“ připravíme z vanilkového pudinku podle návodu na obalu. Místo mléka použijeme šťávu z kompotu, kterou popřípadě naředíme do půl litru vodou.

Ovocný zákusek můžeme připravit i z jiného ovoce, ale uznejte, že s ostružinami vypadá krásně a výborně i chutná. Ještě ho můžeme vylepšit a ozdobit šlehačkou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocný zákusek

Zpět na recept