Ovocný zákusek

Zákusek vhodný i k oslavám.


4.428x
60 min
2×

Ingredience

1 balíčekvanilkový pudink
1 plechovkabroskvový kompot
1 miskazahradní ostružiny
2 lžícecukr krupice do pudinku

těsto

120 mlolej
4 ksvejce
120 mlvoda
1 balíčekprášek do pečiva
250 gcukr moučka
300 gpolohrubá mouka

krém

200 gmáslo
1 žloutek
120 gcukr moučka

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, nejlépe ručním elektrickým šlehačem. Pak za stálého šlehání přikapáváme olej, potom teplou vodu. Ušlehanou hmotu promícháme s moukou, kterou jsme promísili s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 minut. Upečené těsto necháme vychladnout a zatím si připravíme krém: Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem a žloutkem do pěny. Vychladlé těsto potřeme máslovým krémem a ozdobíme ostružinami a pokrájenými kompotovými broskvemi. Šťávu z kompotu slijeme a použijeme na přípravu pudinku. Potřené a ovocem ozdobené těsto polijeme pudinkovou želatinou. „Falešnou želatinu“ připravíme z vanilkového pudinku podle návodu na obalu. Místo mléka použijeme šťávu z kompotu, kterou popřípadě naředíme do půl litru vodou. Ovocný zákusek můžeme připravit i z jiného ovoce, ale uznejte, že s ostružinami vypadá krásně a výborně i chutná. Ještě ho můžeme vylepšit a ozdobit šlehačkou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocný zákusek

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena