Kysanou smetanu smícháme s 1 vanilkovým cukrem. Bokem vyšleháme 2 šlehačky s 1 vanilkovým cukrem a 1 ztužovačem a poté spojíme dohromady.
Příprava želé:
1/2 litru vody rozdělíme na půlku. Jednu půlku smícháme s Tangem (jakýkoliv - barva je důležitá pro povrch dortu) a 4 kávovými lžičkami kryst.cukru - zahříváme na mírném ohni.
V druhé půlce vody bokem vmícháme vanilkový puding - vlijeme do zahřívané směsi s Tangem a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme a dáme na okno vychladnout.
Dortovou formu vyložíme dětskými piškoty i po stranách, pak dáme díl smetany, nakrájené libovolné ovoce (kompotované nebo čerstvé), piškoty po celém obvodu, opět díl smetany, ovoce a je-li želé vychladlé, pak jej rovnoměrně rozlijeme po povrchu.
Ovocný nepečený dort musí 24 h chladnout v lednici. Zdobíme jej až těsně před konzumací, protože cukrové ozdoby pouští a na želé se pak vytváří nežádoucí sladká voda.