Ovocný kompot

Netradiční příprava kompotu z jablek a hrušek podle španělské receptury.


4.014x
45 min

Postup přípravy

Jablka a hrušky omyjeme a oloupeme. Rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Citron řádně omyjeme a sloupneme z něj kůru o velikosti asi 2 měsíčků.

Do hrnce vložíme ovoce, citronovou kůru, švestky a rozinky. Vsypeme cukr, přidáme tyčinku celé skořice a zalijeme vodou a vínem. Přivedeme k varu a povaříme tak dlouho, dokud není ovoce měkké. Nesmí být však rozvařené.

Vychladlý ovocný kompot rozdělíme do mističek a zdobíme mátou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocný kompot

Zpět na recept