Žloutky, cukr a 4 lžíce horké vody vymícháme na hladký krém. Poté po částech vmícháme ušlehaný sníh z bílků a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těstem naplníme vymaštěnou vysypanou formu na koláč a pečeme v předehřáté troubě 20 - 30 minut na 180 °C.
Z cukru, citronové šťávy a 1 lžíce vody připravíme za stálého míchání hustý sirup. Odstavíme a chladíme, dokud nezačne tuhnout. Na papír na pečení vytvarujeme sedm karamelových mřížek a necháme je ztuhnout.
Pudink uvaříme podle návodu a necháme ho vystydnout. Meruňky (broskve) oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme.
Na dortový korpus rozetřeme pudink a ozdobně jej poklademe meruňkami i malinami. Mřížky opatrně sloupneme z papíru a položíme je na ovoce.
Podle chuti můžeme ovocný koláč s karamelem pocukrovat vanilkovým cukrem.