Ovocný bezlepkový koláč

Tento koláč je sice bezlepkový, ale chutná všem.


4.5136x
90 min
1×

Postup přípravy

Vejce a cukr ušleháme do pěny, potom šleháme v horké lázni do zhoustnutí. Po vychladnutí zašleháme solamyl a prášek do pečiva.

Těsto vlijeme na vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech. Dáme péci do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C asi 30 - 35 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

Zatím si připravíme krém. Do šlehačky v prášku přidáme ztužovač šlehačky a ušleháme podle návodu na šlehačce. Přidáme zakysanou smetanu, moučkový cukr a vanilkový cukr. Po vychladnutí potřeme korpus krémem. Na to poklademe nakrájené broskve z kompotu nebo jiné čerstvé ovoce.

Polijeme rosolem, který připravíme jednoduše. Ve vodě rozmícháme tang, cukr a vanilkový pudink. Vše přivedeme do varu a vaříme asi 2 minuty. Ještě horkým zalijeme koláč.Ovocný bezlepkový koláč necháme do druhého dne ztuhnout.

Druhý den ovocný bezlepkový koláč nakrájíme a můžeme podávat. Při podávání zdobíme ovocný koláč šlehačkou.
user-icon

autor Bedřiška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocný bezlepkový koláč

Zpět na recept