Nenáročný recept na marmeládu s jablkem, pomerančem a černým bezem.
Hodnocení
5.0
/ 5 (12x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Jablko500 g
Černý bez500 g
Bio pomeranč2 ks
Podle potřeby
Gin
Podle chuti
Želírovací cukr1 kg
Postup přípravy
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky bez jadřinců. Oloupané pomeranče zbavíme bílé vlákniny a nakrájíme také na kostičky. Černý bez dobře propláchneme.
Ovoce vložíme do velkého hrnce a vaříme na malém plameni. Přidáme cukr, jehož množství můžeme i ubrat. Směs tyčovým mixerem promixujeme. Vše vaříme do husté marmelády.
Marmeládu přendáme do sterilovaných sklenic a víčko namočíme do ginu. Poté sklenice dobře uzavřeme.
Ovocnou marmeládou z černého bezu potíráme čerstvé pečivo třeba ke snídani.
Já tam nedávám jablka ani bio pomeranč (jen pro zajímavost, kde se získá bio pomeranč a bio černý bez), ale přidávám tam hřebíček a skořici a používám jako medicinu při houseru. Vše výborné protizánětlivé.
Jiří Zavadil
Marmeláda z černého bezu
Já tam nedávám jablka ani bio pomeranč (jen pro zajímavost, kde se získá bio pomeranč a bio černý bez), ale přidávám tam hřebíček a skořici a používám jako medicinu při houseru. Vše výborné protizánětlivé.