Ovar z křemenáčů

Nevěříte, že by houby mohly chutnat jako ovar? Jednoduše to vyzkoušejte.


3.210x
20 min

Postup přípravy

Křemenáče očistíme a nakrájíme na větší kousky. Dáme do osolené vody, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Houby můžeme také jen podélně rozpůlit, na talíři pak vypadají lákavě. V tom případě je vaříme asi o 5 minut déle. Uvařené křemenáče scedíme a podáváme horké s křenem, kremžskou nebo plnotučnou hořčicí a chlebem. Houbový ovar je dietní a chutný. Pozn: Na ovar jsou nejlepší křemenáče, ale vyzkoušet ho můžeme i z menších tvrdých hřibů.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ovar z křemenáčů

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena