Otický řízek

Recept na řízek obalený v těstíčku z kysaného otického zelí. Otice je malá vesnice za Opavou proslulá výborným kysaným zelím.


4.7207x
35 min

Ingredience

750 gmaso

podle chuti

sůl
vegeta
2 lžičkygrilovací koření
mletý černý pepř

těsto

1 ksvejce

podle potřeby

voda
3 lžícesádlo na smažení

těstíčko

400 ghladká mouka
1 špetkajedlá soda
500 gkysané zelí

Postup přípravy

Omyté a osušené maso nakrájíme na řízky a naklepeme. Je jedno jaké maso, použijeme takové, které máme rádi - kotleta, kýta, kuřecí nebo krůtí maso. Pokud použijeme vepřovou panenku, tak ji naklepeme pouze klouby prstů. Scezené vymačkané kysané zelí překrájíme a smícháme s prosátou hladkou moukou, vejcem, špetkou jedlé sody, solí, pepřem, vegetou, grilovacím kořením a trochou vody na zředění. Těstíčko vytvoříme trošku hustší než na palačinky. Řízky osolíme, opepříme, poprášíme grilovacím kořením a protáhneme v připraveném těstíčku. Trochu těstíčka přidáme už na řízek smažící se v pánvi. Obalené řízky smažíme v rozpáleném sádle z obou stran. Otický řízek podáváme s bramborovou kaší nebo se zeleninovou kaší na kurkumě a zeleninovým salátem.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Otický řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena