Osvěžující ovocný dort

Dort vhodný pro slavnostní příležitosti, s lehkým krémem, ovocem a želatinou.


4.08x
90 min
2×

Ingredience

těsto

10 lžicolej
10 ksvejce
400 gcukr krupice
400 ghladká mouka

krém

250 gmáslo
350 mlmléko
moučkový cukr
1 balíčekvanilkový pudink
250 gpolotučný tvaroh

na potření

želatina

náplň 1

3 lžícemoučkový cukr
500 mlsmetana ke šlehání
400 mlovocný jogurt

na ozdobu

1 balíčekmandlové lupínky
čerstvé nebo kompotované ovoce

náplň 2

2 ksjahodový kompot

Postup přípravy

Připravíme si dva korpusy. Na větší je potřeba 6 vajec a menší je ze 4 vajec.

Na jedno vejce potřebujeme 40 g cukru, 40 gramů hladké mouky a 1 lžíci oleje. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Poté do nich zašleháme cukr a vmícháme žloutky. Nakonec přidáme olej a mouku. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 180°C. Jestli je korpus hotový poznáme podle špejle, kterou do něj zapíchneme. Když se těsto nelepí, je hotové.

Krém č.1: 500 ml šlehačky vyšleháme a poté k ní přidáme 400 ml jogurtu. Dosladíme moučkovým cukrem.

Krém č.2: Uvaříme si pudink a přikryjeme ho fólií, aby se neudělal škraloup a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a pak postupně vmícháváme pudink. Nakonec zašleháme tvaroh.

Upečené vychladnuté korpusy 1-2x prokrojíme, polijeme šťávou z jahodového kompotu, namažeme krémem č.1 a poklademe jahodami. Celý dort potřeme krémem č.2, obložíme různým ovocem, posypeme mandlovými lupínky a polijeme želatinou.
user-icon

autor Marsee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Osvěžující ovocný dort

Zpět na recept