Vaření.czReceptyOsvěžující jarní salát

Osvěžující jarní salát

Osvěžující salát lze podávat jako přílohu, případně jako lehkou večeři doplněnou celozrnným pečivem.


4.39x
20 min

Ingredience

1 lžíceřeřicha
1 kscibule
1 lžícepažitka
1 svazekředkvičky
2 ksmrkev
2 kskedlubna
mletý barevný pepř

zálivka

1 lžičkahořčice
2 lžíceolivový olej
25 clzakysaná smetana
1 lžičkahnědý cukr
mořská sůl

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubší nudličky. Do mísy klademe po vrstvách, každou vrstvu lehce osolíme. Pořadí je libovolné, nicméně je dobré přidat mrkev až jako poslední vrstvu. Tu kromě osolení lehce opepříme. Vše zakápneme olejem a připravíme zálivku. Dobře promícháme smetanu, sůl, pepř, lžičku hnědého cukru s trochou vody, podle chuti přidáme hořčici. Salát zalijeme zálivkou a vše důkladně promícháme. Osvěžující jarní salát zdobíme řeřichou, jakýkoli druh je právě k dispozici. Pokud ji nemáme, pak naťovou cibulkou, petrželkou či pažitkou. Výborně chutná, pokud se nejméně tři hodiny uleží v lednici. V případě, že jarní salát servírujeme jako lehkou večeři, podáváme jej na listech zeleného salátu. Osvěžující jarní salát podáváme s černým či celozrnným pečivem.
user-icon

autor alyš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Osvěžující jarní salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena