Ostré kuřecí špalíčky

Recept na marinované kuřecí špalíčky s chutí tymiánu. Pečeme na cibuli, česneku a feferonkách.


4.819x
75 min
1×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
50 gmáslo
2 ksfeferonka
1 ksvelká cibule
12 kskuřecí spodní stehno

podle chuti

sůl

podle potřeby

vývar

marináda

0.3 lžičkyoregano
3 lžíceolivový olej
2 lžícesojová omáčka
1 lžičkadrcený tymián
3 lžíceostrý kečup

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Feferonky zbavíme jadérek a nakrájíme na kolečka. Promícháním oleje, kečupu, sojové omáčky, tymiánu a oregana si připravíme marinádu. Kuřecí špalíčky omyjeme, očistíme, osušíme, urovnáme do pekáčku a potřeme marinádou. Maso necháme v chladu asi 3 hodiny rozležet.

Ke kuřecím špalíčkům vmícháme pokrájenou zeleninu, vše zakapeme zbylou marinádou, poklademe hoblinkami másla a pečeme při 200 °C doměkka. Během pečení kuřecí špalíčky obracíme a podle potřeby podléváme malým množstvím vývaru.

Ostré kuřecí špalíčky rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s rýží nebo pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ostré kuřecí špalíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká