Ostatkové koblížky

Recept na tvarohové koblížky s perníkem a troškou rumu.


4.816x
45 min
2×

Ingredience

1 špetkasůl
1 lžícerum
100 mlmléko
1 balíčekprášek do pečiva
250 gpolohrubá mouka
1 kostkaplnotučný tvaroh
1 lžícestrouhaný perník
2 ksvejce (L)

na obalení

3 lžícecukr moučka
1 lžícestrouhaný perník

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Mouku smícháme s práškem do pečiva, perníkem a špetkou soli. Vejce rozšleháme v mléce s rumem. Do mouky vmícháme tvaroh a mléko s vejcem. Vzniklé (mírně lepivé) těsto necháme 10 minut odpočinout. Rozehřejeme dostatečné množství oleje a pomocí dvou lžic "namáčených" v polohrubé mouce z těsta bereme kousky a ve tvaru kuličky je vkládáme do oleje. Ostatkové koblížky smažíme po obou stranách dozlatova. Hotové koblížky klademe na papírové utěrky odsát olej. Horké ostatkové koblížky obalujeme ve směsi cukru s perníkem a klademe v jedné vrstvě vychladnout na podnos. Z těsta připravíme asi 40 koblížků.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ostatkové koblížky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena