Orlický řízek

Recept na řízky z mletého bůčku.


4.88x
150 min

Ingredience

olej
sůl
2 ksvejce
strouhanka
1 dlmléko
mletý pepř
2 ksvejce natvrdo
1 kgvepřový bok
200 gměkký salám

na obalení

2 ksvejce
strouhanka
4 lžícemléko
10 dkgsýr
hladká mouka

Postup přípravy

Vykostěný vepřový bůček umeleme a ochutíme pepřem a solí. Vše promícháme. Přidáme vejce rozšlehaná v mléce, zahustíme trochou strouhanky a znovu důkladně promícháme. Směs na orlický řízek dáme na 2 hodiny do chladničky. Pak ze směsi na pomoučněném prkénku tvoříme placičky. Do středu každé placičky položíme kolečko salámu a dílek vejce natvrdo. Placičku přeložíme a okraje pevně přitiskneme. Takto připravené řízky obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem, ve strouhaném sýru a nakonec ve strouhance. Orlické řízky smažíme v horkém oleji z obou stran dozlatova. Zlatavé orlické řízky podáváme s bramborovou kaší.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Orlický řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena