Orlický mletý řízek

Netradiční masové karbanátky s rybou a sýrem.


3.01315x
30 min

Postup přípravy

Vepřové maso, sýr a rybí filé semeleme. Housku nakrájíme na kostičky a namočíme je v mléce. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

Do semletého masa přidáme rozmočenou housku, rajčatový protlak, cibuli, hladkou mouku a podle chuti směs okořeníme solí, pepřem a paprikou. Směs vymícháme v těsto. Masovou hmotu rozdělíme na díly, ze kterých tvarujeme oválné placičky.

Připravíme si trojobal a řízečky jednotlivě v trojobalu. Orlické mleté řízky smažíme zvolna z obou stran do zlatočervené barvy.

Orlické mleté řízky podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo hranolky. Můžeme je doplnit omáčkami a zeleninovými saláty.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Orlický mletý řízek

Zpět na recept