Orlický mletý řízek

Netradiční masové karbanátky s rybou a sýrem.


3.01315x
30 min

Ingredience

1 ksvejce
4 lžícemléko
1 kscibule
1 kshouska
1 lžičkarajčatový protlak
1 lžičkahladká mouka
olej na smažení
120 grybí filé
200 gvepřové maso
120 gsýr eidam

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

trojobal

vejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy

Vepřové maso, sýr a rybí filé semeleme. Housku nakrájíme na kostičky a namočíme je v mléce. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

Do semletého masa přidáme rozmočenou housku, rajčatový protlak, cibuli, hladkou mouku a podle chuti směs okořeníme solí, pepřem a paprikou. Směs vymícháme v těsto. Masovou hmotu rozdělíme na díly, ze kterých tvarujeme oválné placičky.

Připravíme si trojobal a řízečky jednotlivě v trojobalu. Orlické mleté řízky smažíme zvolna z obou stran do zlatočervené barvy.

Orlické mleté řízky podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo hranolky. Můžeme je doplnit omáčkami a zeleninovými saláty.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Orlický mletý řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena