Recept na výrobu jednoduchého ořechového korpusu pro přípravu dortu.
Hodnocení
3.0
/ 5 (70x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
těsto
3 ks
vejce
0.5 hrnku
cukr krupice
0.5 hrnku
polohrubá mouka
3 lžíce
horká voda
4 lžíce
mleté oříšky
Postup přípravy
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky utřeme s polovinou cukru a přidáme vroucí vodu. Postupně přisypáváme a vmícháváme mouku a strouhané oříšky.
Nakonec lehce vmícháme sníh, který jsme ušlehali z bílků a zbylého sněhu. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 až 25 minut.
Studený oříškový korpus na dort rozřízneme a plníme podle chuti krémy a zdobíme například šlehačkou.