Orientální kuře

V tomto receptu lze místo celého kuřete použít kuřecí prsní, nebo stehenní řízky.


3.1642x
75 min

Postup přípravy

Pokud máme celé kuře, omyjeme jej a osušíme. Pak ho vykostíme, stáhneme kůži a maso nakrájíme na nudličky. Takto připravené maso osolíme.

Solamyl zředíme s polovinou sójové omáčky, maso obalíme v této vzniklé marinádě a necháme asi 50 minut odležet.

Mezitím podusíme předem namočené houby na lžíci vody. Nakonec je scedíme. Nakrájíme celer na kostičky a podusíme ho také do poloměkka. Libeček opereme a nasekáme.

Na pánvi pak rozpálíme olej, vložíme kuřecí maso a opečeme ho. Potom přidáme celer, nasekaný libeček, houby, zalijeme zbytkem sójové omáčky a vše ochutíme brandy.

Hotové maso podáváme s plátky veky.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Orientální kuře

Zpět na recept