Ořešáci

Jednobuchý recept mé babičky na kořeněné ořechové pusinky.


5.020x
0
1×

Postup přípravy

Hřebíček utlučeme a smícháme se skořicí i citronovou kůrou. Ořechy umeleme najemno a ještě je můžeme i prosít. Suchary umeleme na jemnou strouhanku.

Ve vroucí vodní lázni ušleháme bílky s cukrem. Přidáme ořechy, koření i strouhanku a jemně promícháme.

Na olejem vymazaný plech děláme z těsta lžičkou malé hromádky velikosti vlašských ořechů.

Pečeme, nebo spíše sušíme, ve vyhřáté troubě do mírného zezlátnutí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ořešáci

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty