Ořechový závin se smetanou

Vynikající pochoutka, kterou mě naučili na Slovensku.


3.0178x
25 min
1×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bíklů. Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem, přidáme mleté ořechy a vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Na plech položíme máslem potřený papír, jehož okraje ohneme. Těsto na něj stejnoměrně rozetřeme a pečeme v teplé troubě (220°C) asi 10 minut. Těsto se nesmí vysušit, aby se nelámalo.

Vychladlé sejmeme z papíru, spodní stranu potřeme ušlehanou smetanou a rychle stočíme do válečku.

Závin přelijeme čokoládovou polevou a na ztuhlou polevu zdobíme oslazenou šlehačkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ořechový závin se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.