Z připravených uvedených surovin uděláme těsto a vyválíme na pečícím papíru tenounké placky, já dělám alespoň 3. Dvě placky dáme péct, pečou se velice rychle, takže během pečení hlídáme. Připravíme si ozdobu. Ořechy rozsekáme na 1/4, vsypeme je na pánev a osmažíme na másle. Ochutíme cukrem a medem. Horké ořechy naneseme na zbývající syrovou placku a dáme péct. Z mléka, cukru, mouky, solamylu a vanilkového cukru uvaříme hustou kaši - základ na krém. Do vychladlé kaše zašleháme 30 dkg másla. Máslový krém rozetřeme na placky, poslední placka je s ořechy. Ořechový koláč s máslovým krémem necháme odležet do druhého dne, aby se propojily chutě. Ořechový máslový koláč nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme ke kávě.
Pečeme s vlašskými ořechy: Bábovkou ani štrúdlem neurazíte
Vlašské oříšky jsou bohatým zdrojem bílkovin, zdravých tuků, vitamínů a minerálních látek. Ze všech druhů ořechů mají dokonce nejvyšší množstvím omega-3 mastných kyselin a antioxidantů. A pečení s nimi je radost! Ať se pustíte do bábovky, řezů nebo štrúdlu, vždy si dobře pochutnáte.

Autor:Sněhurka



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena