Ořechoví šneci

Koláčky, které se samy rozplývají na jazyku.


3.1156x
150 min
3×

Postup přípravy

Z droždí, cukru a vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.

Do mísy prosijeme mouku, přidáme špetku soli, zchladlé máslo a vykynutý kvásek rozmíchaný se žloutky. Dobře zpracujeme těsto, které je trošku řidší. Moukou však nedosypáváme, zakryjeme a dáme na hodinu do lednice.

Troubu předehřejeme na 190 °C.

Než vyndáme těsto z lednice, připravíme si ořechovou náplň. Citron a limetku důkladně omyjeme a nastrouháme z nich najemno kůru. Umeleme ořechy, čokoládu, obě kůry a z bílků ušleháme tuhý sníh. Do sněhu lehce vmícháme ořechy smíchané s rumem, čokoládu a strouhané kůry. Náplň rozdělíme na 4 stejné díly.

Těsto vyndáme z lednice, rozdělíme rovněž na 4 stejné díly a postupně na pomoučněné utěrce rozválíme na obdélníkové pláty. Ty potřeme náplní a pomocí utěrky zarolujeme. Ze vzniklých válečků odkrajujeme 2 cm silná kolečka, která naplocho pokládáme na plechy s pečícím papírem.

Na plechu ještě trošku upravíme a pečeme 10 až 12 minut.

Ořechové šneky podáváme jemně poprášené moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ořechoví šneci

Zpět na recept