Droždí rozdrobíme do hrnku, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a zalijeme 80 ml vlažného mléka. Promícháme, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Mouku smícháme s cukrem a špetku soli, přidáme žloutek a přilijeme kvásek. Postupně přiléváme vlažné mléko i rozpuštěné máslo a vypracujeme vláčné, hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1hodinu kynout.
Těsto vyklopíme a prohněteme na pomoučneném vále. Těsto rozdělíme na čtyři stejné díly a tyto díly potom ještě rozdělíme na tři kousky. Z každého kousku připravíme válečky a po třech zapleteme do copu a spojíme do věnečku.
Ořechové věnečky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a necháme je 15 minut kynout. Potom je potřeme rozšlehaným žloutkem.
V troubě předehřáté na 180 °C pečeme věnečky dozlatova.
Cukr utřeme dohladka s vodou a vychladlé ořechové věnečky polevou přelijeme. Ihned je posypeme nahrubo nasekanými ořechy a necháme zaschnout.