Ořechové trojhránky s čokoládou

Upečené a lehce nadýchané ořechové těsto krájíme na trojúhelníčky, přeléváme čokoládou a zdobíme ořechem. Recept na povedené cukroví.


4.258x
75 min
5×

Postup přípravy

Vejce vymícháme s cukrem do světlé pěny. Postupně přidáváme mouku smíchanou s jemně mletými ořechy a práškem do pečiva, dále pak vlažné mléko s olejem. Důkladně promícháme a těsto nalijeme do malého plechu vymazaného tukem a vysypaného hrubou moukou.

Plech vložíme do mírně předehřáté trouby a pečeme na 175 °C asi 25 minut. Ořechový korpus necháme na plechu zcela vychladnout a pak jej nakrájíme na trojúhelníkové výseče o stranách asi 7 cm, okraje podél stran plechu odkrojíme.

Čokoládu rozlámeme a spolu s tukem ji rozpustíme ve vodní lázni. Jednotlivé trojúhelníky namáčíme v čokoládě a klademe na podnos, kde je ozdobíme polovinou jádra ořechu obaleným v moučkovém cukru a čokoládu necháme zaschnout.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ořechové trojhránky s čokoládou

Zpět na recept