Ořechové rohlíčky s vůní vanilky

Vynikající rohlíčky obalené v cukru s pravou vanilkou jsou klasikou, která se neomrzí.


4.98x
90 min

Postup přípravy

Vlašské ořechy a mandle najemno umeleme, smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, prosátou moukou a solí. Nakonec do směsi zapracujeme změklé máslo.

Těsto zabalíme do potravinové folie a necháme jej asi hodinu odpočinout v chladničce. Poté z těsta vyválíme plát silný asi půl centimetru a vykrajujeme z něj pomocí formičky rohlíčky. Pokud formičku nemáme, jednoduše rozdělíme těsto na stejně velké hrudky, ze kterých tvarujeme rohlíčky. Ty umístíme na plech vyložený pečícím papírem.

Cukroví pečeme v horkovzdušné troubě při 175 °C přibližně 12 minut.

Po vychladnutí ořechové rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru, do kterého jsme přimíchali rozemletý vanilkový lusk.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ořechové rohlíčky s vůní vanilky

Zpět na recept