Ořechové řezy

Jednoduchý ořechový moučník se šlehačkovým krémem. Je ale třeba počítat s časem na ztuhnutí.


3.0110x
45 min

Postup přípravy

Nejprve vyložíme pekáč pečícím papírem a rozehřejeme troubu asi na 175 °C. Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Přišleháme do něj cukr a nakonec mleté ořechy. Těsto rozetřeme na vyložený pekáč a pečeme asi 20 minut.



Upečené těsto necháme vychladnout. a rozřízneme na třetiny (pláty jako u dortu). Šlehačku ušleháme a vmícháme do ní čokoládu.



Pekáč po pečení vyložíme alobalem. Položíme na něj třetinu korpusu a potřeme polovinou šlehačkového krému, přeložíme druhou třetinou korpusu a potřeme druhou polovinou krému. Nakonec přiložíme zbylou třetinu korpusu. Pokud máme druhou polovinu pekáče, přimáčkneme jím opatrně celý moučník, aby v něm nebyl vzduch. Moučník přikryjeme alobalem a necháme v lednici aspoň 5 hodin ztuhnout.



Uleželý moučník zdobíme šlehačkou a čokoládovými hoblinky.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ořechové řezy

Zpět na recept