Nejprve vyložíme pekáč pečícím papírem a rozehřejeme troubu asi na 175 °C. Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Přišleháme do něj cukr a nakonec mleté ořechy. Těsto rozetřeme na vyložený pekáč a pečeme asi 20 minut.
Upečené těsto necháme vychladnout. a rozřízneme na třetiny (pláty jako u dortu). Šlehačku ušleháme a vmícháme do ní čokoládu.
Pekáč po pečení vyložíme alobalem. Položíme na něj třetinu korpusu a potřeme polovinou šlehačkového krému, přeložíme druhou třetinou korpusu a potřeme druhou polovinou krému. Nakonec přiložíme zbylou třetinu korpusu. Pokud máme druhou polovinu pekáče, přimáčkneme jím opatrně celý moučník, aby v něm nebyl vzduch. Moučník přikryjeme alobalem a necháme v lednici aspoň 5 hodin ztuhnout.
Uleželý moučník zdobíme šlehačkou a čokoládovými hoblinky.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena