Ořechové řezy

Jednoduchý ořechový moučník se šlehačkovým krémem. Je ale třeba počítat s časem na ztuhnutí.


3.0110x
45 min

Postup přípravy

Nejprve vyložíme pekáč pečícím papírem a rozehřejeme troubu asi na 175 °C. Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Přišleháme do něj cukr a nakonec mleté ořechy. Těsto rozetřeme na vyložený pekáč a pečeme asi 20 minut.

Upečené těsto necháme vychladnout. a rozřízneme na třetiny (pláty jako u dortu). Šlehačku ušleháme a vmícháme do ní čokoládu.

Pekáč po pečení vyložíme alobalem. Položíme na něj třetinu korpusu a potřeme polovinou šlehačkového krému, přeložíme druhou třetinou korpusu a potřeme druhou polovinou krému. Nakonec přiložíme zbylou třetinu korpusu. Pokud máme druhou polovinu pekáče, přimáčkneme jím opatrně celý moučník, aby v něm nebyl vzduch. Moučník přikryjeme alobalem a necháme v lednici aspoň 5 hodin ztuhnout.

Uleželý moučník zdobíme šlehačkou a čokoládovými hoblinky.

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ořechové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena