Ořechové řezy s rumem

Výborný moučník pro každou příležitost.


3.1128x
90 min

Ingredience

těsto

6 ksvejce
220 gmáslo
1 lžícekakao
0.5 ksprášek do pečiva
220 gcukr moučka
150 gpolohrubá mouka

poleva

100 gmáslo
1 lžícesolamyl
1 lžícekakao
2 lžícemléko
150 gcukr moučka

krém

200 mlrum
220 gcukr moučka
220 gvlašské ořechy

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Ořechy umeleme a plech vyložíme pečícím papírem. Máslo utřeme se žloutky, cukrem a kakaem. Do základu těsta vmícháme mouku. Z bílků ušleháme pevný sníh, který do těsta lehce vmícháme. Těsto rozprostřeme na připravený plech a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečený korpus necháme vychladnout. Zatím si připravíme náplň. Ořechy, cukr a rum pouze důkladně promícháme. Pak rumovou náplní potřeme vychladlý korpus. Připravíme si polevu. Ve vodní lázni rozpustíme máslo. Za stálého míchání přidáváme cukr, kakao, solamyl a mléko. Polevu vyšleháme dohladka. Připravené ořechové řezy s rumem přelijeme polevou a necháme ztuhnout. Hotové a uleželé ořechové řezy s rumem nakrájíme na porce, které potřebujeme a můžeme podávat.
user-icon

autor Zdenča

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ořechové řezy s rumem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena