Vaření.czReceptyOřechové řezy - medovník

Ořechové řezy - medovník

Vynikající ořechové řezy - jednodušší medovník a méně sladký. Recept na snadný moučník z dvou plátů těsta s ořechovou náplní a vanilkovým krémem.


5.08x
60 min

Ingredience

těsto

2 ksvejce
2 lžícevoda
2 lžícemed
20 dkgcukr krupice
50 dkghladká mouka
2 lžičkyjedlá soda

krém

25 dkgmáslo
1.5 lžícesolamyl
0.45 lmléko
10 dkgcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
1.5 lžícehladká mouka

náplň

12 dkgmáslo
3 lžícemed
8 dkgcukr krupice
35 dkgvlašské ořechy

Postup přípravy

Na těsto smícháme hladkou mouku, cukr krupici, jedlou sodu, vejce, med, vodu a těsto rozdělíme na dvě části. První část těsta vyválíme na nižší plech a dáme péct na 8 - 10 minut do trouby předem vyhřáté na 180 °C. Na druhý plech také vyválíme zbylé těsto a na těsto naneseme náplň z ořechů. Na náplň na pánvi orestujeme cukr, máslo a med, potom přidáme nadrobno nasekané vlašské ořechy a ještě chvíli restujeme. Já raději nechávám větší kousky ořechů, ale záleží na každém. Plech s těstem a ořechovou náplní dáme také péct na stejnou teplotu i dobu jako první plát těsta. Na krém smícháme mléko, hladkou mouku, solamyl, cukr moučka, vanilkový cukr a uvaříme do hladkého krému a necháme za občasného míchání vychladit. Do zchladlého krému zašleháme máslo. Krém naneseme na vychladlý korpus bez oříšků a na vršek zaklopíme druhý díl a opatrně stáhneme z pečícího papíru. Příprava ořechových řezů vypadá složitě, ale výsledek za to stojí, je to vynikající moučník, který doma dlouho nevydrží.
user-icon

autor fralena

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ořechové řezy - medovník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena