Moc dobrá sladká buchta, kterou za nás téměř bez práce vyrobí domácí pekárna.
Hodnocení
3.1
/ 5 (117x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Olej125 ml
Vejce3 ks
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Cukr krupice250 ml
Vanilkový cukr1 balíček
Hladká mouka 250 ml
Strouhaný kokos125 ml
Polohrubá mouka250 ml
Smetana ke šlehání250 ml
Vlašské ořechy sekané125 ml
Strouhaná hořká čokoláda60 g
Postup přípravy
Do pekárny nalijeme smetanu, rozšlehaná vejce s olejem, vanilkový cukr, cukr, přidáme mouky, kokos a ořechy. Zapneme program Dort a necháme dobře promíchat. Asi po 10 minutách míchání přidáme prášek do pečiva a po dalších 5 minutách vsypeme strouhanou čokoládu.
Upečenou buchtu vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Můžeme posypat moučkovým cukrem, nebo polít polevou podle chuti.
Ořechovou buchtu z čokolády krájíme na plátky a servírujeme.
Myslím si, že to asi bude těmi vrtulkami, na které se těsto často lepí a protože je to křehké, tak se moučník roztrhne. Buď bych radila vrtulky po umíchání vylovit - taky to tak někdy dělám, když nechci velké díry - nebo to prostě upéct klasiky v troubě. A když to vyndáte i s nádobou z pekárny, chvíli bych počkala, než bych ten moučník vyklopila. Uvidíte, jestli to pomůže.