Opilé kuře

Pečené kuře z jehož výpeku se potom udělá výborná šťáva se žampiony, pivem, smetanou a ginem.


3.0554x
75 min

Postup přípravy

Kuře naporcujeme, osolíme, vložíme do tukem vymazaného pekáčku, zastříkneme vodou a za občasného přelévání a obracení upečeme doměkka. Porce vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, slabě osmahneme, zalijeme pivem a provaříme. Mezitím na másle osmahneme nakrájenou cibuli a žampiony, vložíme do šťávy, přidáme smetanu a gin nebo borovičku, dochutíme a krátce povaříme. Porce kuřete přeléváme šťávou a podáváme s těstovinami, rýži nebo máslovými noky.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opilé kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká