Tofu nakrájíme na kousky. Šalotky a česnek také nakrájíme na kousky. Kukuřičky rozpůlíme. Houbu šiitake a koriandr také nakrájíme na malé kousky.
Všechny suroviny na přípravu marinády dáme do mělké misky a smícháme. Přidáme kousky tofu a opatrně je obrátíme, aby se marinádou rovnoměrně pokryly. Misku přikryjeme a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Během marinování kousky tofu jednou nebo dvakrát obrátíme.
Marinádu slijeme a odložíme. V předehřátém woku nebo na hluboké pánvi rozehřejeme arašídový nebo kukuřičný olej, přidáme tofu a opékáme je na středně silném ohni 2-3 minuty dozlatova. Tofu přeneseme lopatkou s otvory na talíř. Do woku nebo na pánev pak přidáme šalotky a česnek a opékáme je za stálého míchání 2 minuty, potom přidáme kukuřičky a opékáme je minutu. Přidáme lusky cukrového hrášku a houby a opékáme je 2 minuty.
Do woku nebo na pánev vrátíme tofu a přilijeme marinádu. Opatrně prohřejeme (1-2 minuty). Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme nakrájeným koriandrem a ihned podáváme.
Zdroj:
Nízkotučné pokrmy
, edice
100 nejlepších receptů