Opékané tofu se zeleninou

Tofu se připravuje ze sójových bobů a je vynikajícím zdrojem bílkovin. Samo o sobě má nevýraznou chuť, snadno však přijímá chuti ostatních surovin. Ani v chladničce dlouho nevydrží, proto ho kupujeme jen tolik, kolik můžeme rychle spotřebovat.


3.242x
45 min

Postup přípravy

Tofu nakrájíme na kousky. Šalotky a česnek také nakrájíme na kousky. Kukuřičky rozpůlíme. Houbu šiitake a koriandr také nakrájíme na malé kousky.

Všechny suroviny na přípravu marinády dáme do mělké misky a smícháme. Přidáme kousky tofu a opatrně je obrátíme, aby se marinádou rovnoměrně pokryly. Misku přikryjeme a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Během marinování kousky tofu jednou nebo dvakrát obrátíme.

Marinádu slijeme a odložíme. V předehřátém woku nebo na hluboké pánvi rozehřejeme arašídový nebo kukuřičný olej, přidáme tofu a opékáme je na středně silném ohni 2-3 minuty dozlatova. Tofu přeneseme lopatkou s otvory na talíř. Do woku nebo na pánev pak přidáme šalotky a česnek a opékáme je za stálého míchání 2 minuty, potom přidáme kukuřičky a opékáme je minutu. Přidáme lusky cukrového hrášku a houby a opékáme je 2 minuty.

Do woku nebo na pánev vrátíme tofu a přilijeme marinádu. Opatrně prohřejeme (1-2 minuty). Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme nakrájeným koriandrem a ihned podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Opékané tofu se zeleninou

Zpět na recept